Over Vilinq

Ik ben René Langer en algemeen directeur bij Vilinq B.V. Mijn passie voor veiligheid leidde ertoe dat ik Vilinq in juni 2017 oprichtte. Veiligheid mij altijd geïntrigeerd; van de eerste stap van mijn loopbaan in de luchtvaart tot mijn ontwikkeling tot gecertificeerd hoger veiligheidskundige. 

De mens en veiligheid

Over het algemeen hebben we als mens een soort haat/liefdeverhouding met veiligheid. We voelen ons graag veilig; een veilige omgeving laat ons beter functioneren en geeft een behaaglijk gevoel. Aan de andere kant vinden we veiligheidsinstructies soms betuttelend en zelfs overdreven. Of is het de gedachte of overtuiging dat “Mij toch niets overkomt?”.

Routine en haast

Bedrijven werken vaak al jaren volgens een vaste methode en het gaat altijd goed. Totdat er op die ene vrijdagmiddag nog even snel een klus moet worden gedaan. Routine en haast zijn vaak een slechte combinatie om ongevallen te voorkomen. Ik kan veel voorbeelden van kleine en grote ongelukken noemen die voortkwamen uit onzorgvuldig en snel handelen. Helaas gebeuren er (te)veel bedrijfsongevallen door het niet naleven of ontbreken van procedures, ondeskundigheid en onjuist gebruik van arbeidsmiddelen of onveilig materiaal. Vrijwel elk (bedrijfs)ongeval is een direct of indirect gevolg van gedrag. Hier valt nog veel in te verbeteren.

Gezondheid en welzijn

Bij arbeidsomstandigheden draait het niet alleen om veiligheid, ook gezondheid en welzijn spelen een belangrijke rol. Gevaarlijke stoffen, fysieke belasting of fysische factoren kunnen op (lange) termijn beroepsziekten veroorzaken. Goed werkgeverschap gaat niet alleen over het nu, maar ook over de gezondheid van uw werknemers op latere leeftijd. Naast de aanzienlijke kosten ten gevolge van een bedrijfsongeval of beroepsziekte, wilt u ongetwijfeld op de eerste plaats het persoonlijk leed van uw medewerkers voorkomen. Het voorkomen van ongevallen is uiteraard een belangrijk onderdeel, maar veilig en gezond werken omvat veel meer. Helaas komt overmatige werkdruk, pestgedrag, discriminatie, seksuele intimidatie of zelfs verbale agressie nog te vaak voor op de werkvloer. Ook hier ligt voor u een belangrijke taak uw medewerkers hiertegen te beschermen.

Kwaliteit

Met Vilinq bieden we maatwerk met een persoonlijke benadering. Uiteraard werken wij uitsluitend met gediplomeerde professionals, hiermee borgen wij onze hoogwaardige dienstverlening. De actuele wetgeving, regelingen en normen waar uw bedrijf aan moet voldoen, is ons vakgebied. We vertalen dit naar werkbare oplossingen, zodat u en uw medewerkers in een veilige en gezonde omgeving kunnen werken. 

Navigatie

Direct contact

Direct geïnteresseerd geraakt na het bekijken van onze site? Neem dan rechtstreeks contact met ons op!

Hier vindt u ons

"If you think safety is expensive, try an accident..."

Neem contact met ons op

Benieuwd wat Vilinq voor uw organisatie kan betekenen? Wij gaan graag met u in gesprek!