Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Onze dienstverlening richt zich op veiligheid, gezondheid en het welzijn. De mens, in veel gevallen vertegenwoordigd als werknemer, staat centraal. Daarbij hechten we veel waarde aan betrokkenheid, empathie en rechtvaardigheid. Dit zit in de genen van ons bedrijf. Het is dan ook niet verwonderlijk dat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een belangrijke pijler is binnen onze bedrijfsvoering. Met enthousiasme vertellen wij graag iets meer over een aantal van de projecten die met wij ondersteunen of hebben gerealiseerd.

Partner Stichting Present

Stichting Present gelooft dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Present wil die schakel zijn. Vilinq is partner van Stichting Present Apeldoorn. Daarmee steunen wij de vele projecten die jaarlijks in Apeldoorn gebeuren voor een leefbare samenleving.

De Klup Apeldoorn

Al enkele jaren ondersteunt Vilinq stichting De Klup in Apeldoorn. De Klup zet zich in voor iedereen die niet voldoende aansluiting heeft met de samenleving, vaak door een verstandelijke beperking, maar wel behoefte heeft aan contact en fijne vrijetijdsbesteding. De activiteiten van de Klup helpen de zelfredzaamheid van de deelnemers te vergroten en eenzaamheid te voorkomen. Het Kluphuis in het centrum van Apeldoorn vormt een tweede huiskamer voor niet alleen de deelnemers, maar ook de vele vrijwilligers. Belangeloos zetten wij onze kennis en expertise in om de veiligheid van medewerkers, vrijwilligers en bezoekers binnen het Kluphuis en bij het uitvoeren van de activiteiten verder te vergroten en te borgen en eventuele calamiteiten te bestrijden.

Stichting Wildlife

De natuur dragen we een warm hart toe. Stichting Wildlife zet zich in voor diverse nationale en internationale natuurbeschermingsprojecten. Door de witte tijgers in dierenpark Overloon te adopteren, steunt Vilinq Stichting Wildlife met bescherming van dier en natuur.

Project Eén tegen eenzaamheid

Met het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid wil de gemeente Apeldoorn de trend van eenzaamheid onder ouderen doorbreken. Dit doen ze met een brede beweging in de samenleving die ervoor staat dat ouderen meedoen en voelen dat ze ertoe doen – ook als ze minder vitaal en actief zijn. Samen. De gemeente is samen met verschillende lokale ondernemers de strijd aangegaan tegen eenzaamheid. Vilinq is een van de 17 partijen die een bijdrage levert aan het realiseren van projecten tegen eenzaamheid.

Kerstpakket in onzekere tijden

Het jaar 2020 was door alle onzekerheid en de gevolgen van de pandemie voor vrijwel iedereen een moeilijk jaar. Eenzaamheid en financiële problemen door het verlies van inkomen troffen vele huishoudens. Reden voor ons om 30 kerstpakketten samen te stellen en deze te bezorgen bij degene die een (moreel) steuntje in de rug konden gebruiken. Stichting Present Apeldoorn heeft samen met onze eigen medewerkers gezorgd dat de pakketten op de juiste adressen zijn bezorgd. Waarmee we wellicht de kerst van deze huishoudens nog enige glans en hoop hebben kunnen geven.

Navigatie

Direct contact

Direct geïnteresseerd geraakt na het bekijken van onze site? Neem dan rechtstreeks contact met ons op!

Hier vindt u ons

"If you think safety is expensive, try an accident..."

Neem contact met ons op

Benieuwd wat Vilinq voor uw organisatie kan betekenen? Wij gaan graag met u in gesprek!